14u36

Oproep Turnhoutse burgemeester krijgt gehoor in Nederland

De oproep van de Turnhoutse burgemeester Paul Van Miert is in Nederland blijkbaar niet in dovemansoren gevallen. Van Miert schreef een brief naar zijn Nederlandse collega's van 3 grote steden in Noord-Brabant: Eindhoven, Breda en Tilburg. Hij vroeg hen om net als bij ons om de cafés en restaurants te sluiten. En hij riep hen ook op om bij de hogere overheid aan te dringen om de Nederlandse maatregelen op de Belgische af te stemmen. Horecatoerisme

Horecatoerisme

In België waren sinds dit weekend de horecazaken toe. Maar in Nederland was dat niet het geval. En Belgen, die het niet zo nauw namen met de coronadreiging, staken daardoor de grens over om in Nederland uit te gaan. Maar op die manier schoot de Belgische maatregel zijn doel voorbij, argumenteerde Van Miert. Bovendien slaat het virus ook in het Nederlandse Noord-Brabant hard toe.

Nederland sluit ook

Intussen heeft Nederland beslist om gelijkaardige maatregelen te nemen als België. Bij onze noorderburen gingen de cafés zondagavond 18u toe. En ook daar schorten de scholen hun lessen op tot paasvakantie.

insluiten