0u04

Opvallend kunstwerk BisStekkers siert Mechelse gevel

Het centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo in Mechelen start het schooljaar met een nieuwe mural van de jonge Leuvense kunstenaar Bisser.

Grootste muur

Voor de tweede editie van Mechelen Muurt koos Bisser de grote muur bij Crescendo CVO aan de Vaartdijk uit als schilderdoek.

Het is de grootste muur van Mechelen Muurt. Dat is een project van straatkunstenaar Gijs Vanhee waarbij (inter)nationale kunstenaars zich uitleven op de Mechels stadsmuren.

Bisser koos deze muur niet alleen voor zijn grote oppervlakte. Hij ziet de ramen, deuren, poort en afdak als een extra uitdaging.

Stekkers als kop

Voor deze editie laten de deelnemende straatkunstenaars zich inspireren door de wijk waarin ze hun kunstwerk aanbrengen.

Zo staan er op de mural aan de Vaartdijk mannetjes die klimmen naar een stopcontact.

“Ik heb de mannetjes de naam ‘BisStekkers’ gegeven, omdat ze stekkers als kop hebben. Zij zijn degenen die een boodschap doorgeven of een verhaal vertellen", zegt kunstenaar Bisser.

"Ik vind het leuk dat iedereen zijn eigen verhaal ervan kan maken. Daar streef ik naar in mijn kunst”, vult hij aan.

“Een centrum voor volwassenenonderwijs stimuleert iedere volwassene om zich verder te ontplooien, bij te scholen of om te scholen. Zo verbinden mensen zich met de bredere samenleving. Deze mural verbeeldt deze sociale cohesie prachtig”, legt directeur van Crescendo CVO, Marleen Mast, uit.

 

FOTO: Mechelen Muurt