12u34

Oud-burgemeester van Berlaar André Martens overleden

In Berlaar is vanmorgen oud-burgemeester van Berlaar André Martens overleden op 81-jarige leeftijd. Hij was burgemeester voor CVP en CD&V van 1995 tot 2006. Zijn gezondheid ging volgens huidig burgemeester en zijn opvolger Walter Horemans (CD&V) al een paar jaar achteruit. (foto: gemeente Berlaar)

Ook belangrijk voor de huidige coalitie

Hij was een bruggenbouwer zegt Horemans ook en zijn goeie banden met de toenmalige Volksunie hebben zeker mee het Valentijnskartel van CD&V en N-VA in 2006 mee bepaald in de gemeente. Martens volgde de voorlopig laatste socialistische burgemeester van Berlaar Jos Houben op.

Burgemeester in moeilijke financiële tijden

Met een beperkt budget wist hij toch projecten te starten of te realiseren zoals Doelvelden en de uitbreiding van de vroegere bibliotheek. Het was Martens die Walter Horemans de kans gaf om hem op te volgen. Hij bleef de gemeentepolitiek in Berlaar ook trouw volgen.

Vader van 3 kinderen

André Martens vierde in 2019 nog zijn 80ste verjaardag met een groot feest. Hij had 3 kinderen waaronder ex-tenniscoach en ex-CEO van de voetbalbond Steven Martens en ex-Vlaams parlementslid voor SP.a Bart Martens.

"Berlaar verliest een zachte, vriendelijke en verstandige man" zegt huidig burgemeester Walter Horemans nog.

(foto: met dank aan Walter Horemans)