18u58

Oude Delhaize Dessel ruimt plaats voor nieuwe winkel en 30 appartementen

De oude AD Delhaize aan de Molsebaan in Dessel maakt binnenkort plaats voor een nieuwe, ruimere supermarkt met daarbovenop 30 luxeappartementen. Alles wordt duurzaam gebouwd volgens de huidige BEN-normen.

De site aan de Molsebaan in Dessel, waar zich vandaag de AD Delhaize bevindt, krijgt binnenkort een nieuwe invulling. De huidige supermarkt wordt afgebroken en maakt plaats voor een nieuw winkelpand. De winkel zal voldoen aan alle normen van de hedendaagse consument, met een breder en gevarieerder aanbod.

En dat is niet alles: bovenop de winkel komen 26 appartementen en 4 penthouses. De nieuwe residentie krijgt de naam ‘Kolkeneet’, genoemd naar de rivier die door de gemeente en naast de site stroomt. Naast de publieke parking voor de Delhaizeklanten, komt er ook een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners met daarbij de nodige fietsenstallingen en private bergingen.

Met dit project speelt de ontwikkelaar in op de stijgende bevolkingsgroei in de regio en de vraag naar meer kwalitatieve huisvesting in Dessel en de omliggende gemeenten.

Foto: HIllewaere vastgoed