4u03

Ouders starten petitie tegen verhuis kleuterschool Stadspark Turnhout

Enkele ouders van kleuters van de kleuterschool in het Turnhoutse stadspark zijn een petitie gestart tegen de geplande verhuis van de school. De school moet plaatsmaken voor de bouw van een nieuw sportcomplex. De 2 kleuterklasjes zullen ondergebracht worden in het voormalige kerkgebouw in de Parkwijk. "Maar zo verliezen onze kleuters hun groene parkomgeving en openheid", klinkt het bij de ouders.

De kleuterschool in het stadspark bestaat al 50 jaar, maar tegen 2023 moeten de kleuters dus verhuizen naar een nieuwe locatie even verderop. Maar verschillende ouders zien dat niet zitten. " Onze kleuters verliezen hun groene parkomgeving en de openheid die dit schooltje nu biedt", klinkt het. "Ook de kleinschaligheid zal verdwijnen omdat er klasjes bij zullen komen. Hier zullen dan ook kleuters van de basisschool van de parkwijk naartoe komen. Wij vinden dat er naar alternatieven moet worden gezocht."

Om het stadsbestuur alsnog op andere gedachten te brengen, zijn de ouders online een petitie gestart. Op 2 dagen tijd werd die al bijna 200 keer ondertekend.