12u49

Oudste Belg Julia Van Hool vandaag begraven

Julia Van Hool is vandaag begraven. De vrouw uit Lier, die met haar 111 jaar de oudste Belg was, overleed donderdag. De afscheidsplechtigheid was te volgen via een livestream.

De begrafenis vond plaatst in de Heilge Familiekerk aan de Berlaarsesteenweg in Lier. Door de coronamaatregelen zijn er in de kerk maar 50 aanwezigen toegelaten, daarom was er ook een livestream voorzien zodat ook wie niet in de kerk kan, de plechtigheid kon volgen.

Geboren op 7 mei

Van Hool overleed vorige week donderdag in het ziekenhuis van Lier. Daar was ze naartoe gebracht voor een bloedtransfusie. Vandaag 7 mei, zou ze normaal gezien haar 112de verjaardag vieren. Maar die heeft ze dus jammer genoeg niet gehaald. Maar met haar 111-jarige leeftijd was de vrouw al een tijdje de oudste inwoner van ons land.

Van Hool was tot vlak voor haar overlijden nog een kranige dame. Begin dit jaar overwon ze zelfs nog het coronavirus. In november zou ze de oudste Belg ooit worden, dan zou ze het record van  Joanna Turcksin uit Machelen breken. Die werd 112 jaar en 186 dagen en overleed in 2002. Maar dat heeft dus jammer genoeg niet mogen zijn.