8u16

Parkeerplaatsen vrachtwagens langs N15 in Putte opgeknapt: "Terug plaats voor lokale chauffeurs"

Het was voor lokale vrachtwagenchauffeurs steeds moeilijker om hun voertuig nog kwijt de te kunnen op de oude parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de N15 in Putte. Er was sowieso al weinig plaats. En bovendien stonden er heel wat losse opleggers langdurig op die parkeerplaatsen en op de parking voor auto’s. Daarom heeft het gemeentebestuur de parkeerplaats nu opgefrist en aangepast.

“De parkeerregels zijn aangepast en de nodige verkeersborden zijn geplaatst”, zegt Nick Vercammen, schepen van mobiliteit. "De politie heeft er mee voor gezorgd dat de losse opleggers, die hier soms maanden aan een stuk de parking bezetten, zijn weggehaald. Nu is er opnieuw plaats voor wie de parkeerplaatsen in de eerste plaats bedoeld zijn: lokale chauffeurs die hun vrachtwagen met oplegger hier voor de nacht parkeren.”

“De parkeerplaatsen voor vrachtwagens zijn opgefrist, de markeringen zijn vernieuwd, overhangende bomen zijn gekortwiekt en de verlichting is hersteld", vult burgemeester Peter Gysbrechts aan. "Er werd ook meer plaats gemaakt voor extra parkeerplaatsen voorbehouden voor vrachtwagens."

"Ze staan nu netjes bij mekaar, op een eigen plek. Dat maakt het ook veiliger voor andere bestuurders. Op vraag van de chauffeurs zijn de afmetingen van de vakken en de manoeuvreerruimte nog aangepast."