15u49

Parkeren wordt duurder in Mol

De gemeente Mol gaat de parkeertarieven voor de betalende zones in het Centrum aanpassen. Ze worden voortaan ook jaarlijks geïndexeerd, afhankelijk van de stijgende levensduurte.

Parkeren in het centrum van Mol wordt 0,1 euro per uur duurder. Dat betekent dat het tarief voor de betalende centrumparkings (Rondplein, ‘t Getouw, Markt, Sint-Pieter) stijgt van 0,7 naar 0,8 euro per uur. Het tarief op de centrale winkelas stijgt voor het eerste uur van 1 naar 1,1 euro. Voor het tweede uur stijgt het tarief van 1,4 naar 1,5 euro.

Gratis Kwartiertje

Het Gratis Kwartiertje blijft behouden. Dit betekent dat je met deze specifieke parkeerschijf in alle betalende zones een kwartier gratis mag parkeren. Elke nieuwe inwoner krijgt een Gratis Kwartiertje op de bevolkingsdienst. Een extra Gratis Kwartiertje aankopen kan aan de informatie- en onthaalbalies in ’t Getouw en welzijnssite Ten Hove, en bij de dienst toerisme. De prijs voor deze parkeerschijf stijgt vanaf 1 februari van 1 naar 1,1 euro.

Bewonerskaarten

Bewoners in betalende zones of zones waar het gebruik van de parkeerschijf geldt, kunnen een bewonerskaart aanvragen. Zo kunnen ze hun auto voor onbeperkte tijd op een aantal locaties in het centrum parkeren. De prijs voor zo’n bewonerskaart stijgt van 50 naar 55,60 euro voor de eerste bewonerskaart, en van 75 naar 83,50 euro voor de tweede bewonerskaart. 

Foto: Archief RTV