15u37

Parking aan Sint-Ursula-Instituut wordt heraangelegd en uitgebreid

Stichting Kempens Landschap start maandag met de heraanleg en de uitbreiding van de parking aan het Sint-Ursula-Instituut in de Bosstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Dat is nodig voor de toeristische uitbouw van de Wintertuin. De nieuwe parking sluit ook aan op de dorpskernvernieuwing in Waver. Een wandel- en fietsdoorsteek moet het Dorp en de school beter met elkaar verbinden.

Op de vernieuwde parking is er plaats aan 110 wagens, bijna een verdubbeling. Er komen acht plaatsen voor mensen met een beperking en twintig fietsbeugels voor minstens veertig fietsen. Er is  meer plaats voor groen. Alleen de rijweg bestaat uit klinkers, de parkeerplaatsen worden aangelegd in een waterdoorlatende verharding. Er komen ook bomen en plantenborders en wadi's zorgen voor de infiltratie van regenwater.

De werken starten op maandag 3 oktober en moeten tegen eind januari klaar zijn. Parkeren kan in tussentijd aan sporthal Bruultjeshoek of in de Vinkenhofstraat. De Bosstraat zelf blijft wel toegankelijk.