15u34

Peters en meters gidsen inwoners door Laakdal

Om alle inwoners zich meer thuis te laten voelen, start het lokaal bestuur van Laakdal met een peter- en meter-project. Daarbij worden inwoners wegwijs gemaakt in de gemeente.

Iedereen kan deelnemen aan het project: nieuwkomers die graag willen kennismaken met de nieuwe buurt en buurtbewoners of mensen die al langer in Laakdal wonen en graag andere inwoners leren kennen. De kandidaten worden gekoppeld aan een peter of meter die hen met veel enthousiasme doorheen Laakdal gidst. De meters of peters zijn gedurende zes maanden een aanspreekpunt. De gemeente ondersteunt hen gedurende het hele project.

 

Beter een goede buur, dan een verre vriend

Naast het peter- en meterproject, ontvangen alle inwoners binnenkort een leuk setje van diverse kaarten waarmee ze nieuwe buren of inwoners kunnen welkom heten of die ze kunnen gebruiken om een buur te vragen hoe het gaat. 

Wil je graag de hulp van een peter of meter inschakelen? Inschrijven kan o.a. online via:  https://www.laakdal.be/inschrijvingsformulier-nieuwe-inwoner-peter-meter-project. Registreren als peter of meter kan via dezelfde link.