9u31

Pimpernieuw vzw neemt zorgboerderij Galbergen over van De Sprong vzw

In de loop van mei verhuist de volledige arbeidszorgwerking van De Sprong vzw van de Galbergen naar de Sint-Apollonialaan 190b in Mol. Hierdoor komt het voormalig café op de site leeg te staan. Het gemeentebestuur sloot een overeenkomst met Pimpernieuw vzw om de locatie van De Sprong over te nemen.

Pimpernieuw vzw biedt net als De Sprong vzw een zinvolle dagbesteding, gericht op inwoners voor wie de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt op dit moment nog te groot is. De vzw is momenteel ondergebracht in het voormalig parochiecentrum van Mol-Donk, maar dat verdwijnt binnenkort. De gelijkvloerse ruimte van het voormalige café op site de Galbergen is daarom uitermate geschikt voor de werking van Pimpernieuw.

Naast de eigen activiteiten als upcycling en het plantenasiel wordt de organisatie ook verantwoordelijk voor de zorgboerderij en het onderhoud van het tuintje. De medewerkers van zullen ook regelmatig zwerfvuil ruimen in de speeltuin. 

Terras en toiletten toegankelijk

Bezoekers van de speeltuin, fietsers en wandelaars kunnen dankzij Pimpernieuw vzw niet-alcoholische drankjes verbruiken op het terras van het voormalig café. De vzw biedt vanaf 1 juni tot aan de herfstvakantie drankjes en eventueel kleine versnaperingen aan op zaterdagen en zondagen van 10 tot 18 uur en op woensdag van 13 tot 18 uur. De binnenruimtes worden niet ingericht als horecaruimte. Ook de toiletten worden dan opengesteld voor het publiek.