23u11

Planckendael sluit jaar af met zwaar verlies

Dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) en Zoo Antwerpen, die tot hetzelfde moederbedrijf behoren, hebben dit jaar een miljoen minder bezoekers mogen ontvangen dan vorig jaar. Naar de oorzaak is het uiteraard niet lang zoeken. Door de coronacrisis en de lockdowns waren de dierenparken lange tijd gesloten.

De 2 dierentuinen samen mochten in 2019 nog zowat 2 miljoen bezoekers ontvangen,. Maar in dit coronajaar waren dat er maar zo'n miljoen. En daar zullen er geen meer bijkomen, want de dierenparken zijn gesloten als gevolg van de coronamaatregelen. Toen de parken wel open mochten zijn ,was dat aan beperkte capaciteit. Moederorganisatie KMDA leed een verlies van zowat 22 miljoen euro.

Stijging abonnementen

Goed nieuws is wel dat het aantal abonnees gestegen is met 1,6 procent. Zo'n 220.000 mensen hebben nu een abonnement op één van de twee dierenparken. Ook het aantal peterschappen, waarbij dierenliefhebbers mee instaan voor de kosten van de voeding en verzorging van een dier voor, is het afgelopen jaar flink gestegen.