18u56

Plannen voor de Nieuwe Vesten aangepast na feedback inwoners

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Stad Mechelen hebben het circulatieplan voor de vesten aangepast. Ze deden dat op basis van de feedback die de bewoners afgelopen maanden gaven op de plannen om tussen augustus en december eenrichtingsverkeer in te voeren op de vesten en in de directe omgeving.

"We kregen veel feedback van bewoners, handelaars, hulpdiensten, de begeleidings- en reflectiegroep Baanbrekers+ en andere stakeholders. Zij kennen hun buurt het beste en hadden vaak heel waardevolle ideeën. Als die feedback aansluit bij de doelstellingen van de Nieuwe Vesten en zorgt voor een verbetering van de mobiliteit, voeren we deze wijzigingen in. Ook na invoering blijven we de situatie monitoren en sturen we bij waar nodig”, aldus schepen van Participatie Rina Rabau Nkandu.

Voorlopig wordt de rijrichting van de Hanswijkstraat omgekeerd waardoor de Bruul bereikbaar is vanuit de Tangent-Leuvensesteenweg. Dat is een belangrijke verbetering voor leveranciers van de Mechelse handel en horeca.  Maar bijvoorbeeld ook de zone rond de Keizerstraat en Heistraat werd geoptimaliseerd.

Infosessies

De stad organiseert ook nog verschillende infosessies en infostand over de werken. De infostand staat op 18 juni tussen 9 en 13 uur op de Grote Markt, 2 juli tussen 14 en 17 uur op de Botermarkt, 26 juni tussen 10 en 16 uur op het openingsfeest van de Tangent. Er zijn digitale infosessies op 21 juni en 7 juli om 16 en 20 uur. Inschrijven kan via de website van De Nieuwe Vesten. Straks meer in RTV Vandaag.