13u49

Politie beboet klanten en uitbater van café Palmenhof

De politiezone Neteland heeft gisterenavond proces-verbaal opgesteld tegen 9 klanten en de uitbater van café Palmenhof in Bouwel, bij Grobbendonk. Ze waren rond half acht samengekomen in het café. En dat is uiteraard volgens de geldende coronamaatregelen nog altijd verboden. De aanwezige klanten riskeren een boete van 250 euro, de uitbater zelfs van 750 euro.

Uitbater Bart Van Looy van het Palmenhof verdedigt zich: "We zijn in de fout gegaan, dat klopt. Er zaten 4 koppels te wachten op een bestelling van de take-away in de veranda, niet in het café, en ik en mijn vrouw waren er ook." 

Het was de vriendin van een vaste klant die de politie verwittigde over de situatie. "Maar ik kan toch niet altijd zien hoeveel mensen er zijn wanner ik bezig ben", gaat Bart verder. "We bieden met onze take-away is verse vis, en dan moeten mensen al eens wachten." 

Volgens Bart zijn er in Bouwel trouwens verschillende cafés in de buurt die toch stiekem de deuren open doen. "Ik heb dat ook al gemeld, maar er gebeurt niks mee. Dan is het logisch dat ik ook wat lakser wordt. Ik wil mijn vaste klanten niet verliezen."