18u40

Politie controleert 2820 pendelaars in Mechelse stations

In de stations van Mechelen Nekkerspoel en Mechelen-Centraal vond gisteren een grote politieactie plaats. De lokale politie Mechelen-Willebroek onderwierp in totaal 2820 pendelaars op bus en trein aan een grondige controle. De controles werden uitgevoerd door politiemedewerkers zowel in uniform als in burger. De actie was in de eerste plaats gericht tegen overlast, rondtrekkende daders en drugsfeiten.

Controle bij 2820 pendelaars

In station Mechelen-Centraal controleerde de politie ongeveer 2500 personen. Daarbij werden 74 personen positief aangeduid door een drugshond. Bij 19 mensen werden er ook verdovende middelen gevonden. De politie stelde voor twee personen een proces-verbaal op voor ‘handel in verdovende middelen’. Het duo werd ter beschikking gesteld van het parket.

Ook in het station Nekkerspoel voerde de politie actie. Daar werden 320 personen gecontroleerd. 17 onder hen werden opgemerkt door de drugshond, vijf waren in het bezit van verdovende middelen. De politie stelde ook bij twee mensen een proces-verbaal op voor ‘witwasssen’, omdat ze een aanzienlijke geldsom bijhadden.   

Ook NMBS verhoogt toezicht

Ook de NMBS voorziet extra toezicht in de Mechelse stations. Naast regelmatige controleacties in het station door Securail, wordt er specifiek toezicht georganiseerd op fietsdiefstal. De NMBS installeerde ook 21 camera’s in en rond het stationsgebouw.