14u42

Politie controleert op criminaliteit en overlast in Herentals

De politiezone Neteland hield woensdag een grote controleactie op criminaliteit en overlast in het stadspark en het Spaanshofpark in Herentals. Die kwam er na klachten en meldingen van vechtpartijen de afgelopen weken. Er werden 82 mensen gecontroleerd. Eén van hen kreeg een gasboete en vijf een Proces Verbaal.

De eerste controle vond plaats in het stadspark tussen 12.20 uur en 13.15 uur. De politie controleerde er 53 personen. Enkele van hen werden onderworpen aan een gerechtelijke fouille. PZ Neteland stelde een gas-pv op voor alcoholgebruik in het park. Daarnaast werd er ook een geseind persoon aangetroffen. 

De tweede controle in het stadspark vond plaats tussen 14.50 uur tot 15.30 uur. Daar werden tien mensen gecontroleerd. Een man die een groot vouwmes met slot over de muur wegwierp kreeg een PV. Er werd ook een verdachte van een vechtpartij van enkele weken geleden herkend.

Tenslotte volgde er nog een controle tussen 15.44 uur en 16.30 uur in het Spaanshofpark. Daar werden negentien personen gecontroleerd. Vier minderjarigen waren in het bezit van cannabis. Zij kregen hiervoor een PV. Bij toezicht aan het station, aan de parking van Action en in het Begijnhofpark werden geen vaststellingen gedaan.

Aan de actie namen 18 politiemedewerkers van PZ Neteland en één patrouillehond van politiezone Mechelen-Willebroek deel.