15u29

Politie Geel-Laakdal-Meerhout vat extreme snelheidsduivels

In Geel en Meerhout liepen het afgelopen weekend verschillende snelheidsduivels tegen de lamp. Bij snelheidscontroles moest de lokale politie de wenkbrauwen fronsen want op de Ring in Geel en in de Burgemeester Adriaensenlaan in Meerhout zag ze bestuurders passeren tegen extreme snelheden. Zo reed er één snelheidsduivel zelfs 174 km/uur op een plaats waar maar 90 km/uur toegelaten is.

Controles op Ring in Geel en B. Adriaensenlaan Meerhout

Op de ring in Geel en de Burgemeester Adriaensenlaan in Meerhout trok de politie op zaterdag 19 november zeven rijbewijzen in en werden vijf bijkomende verkeersinbreuken vastgesteld. Zeven bestuurders duwden het gaspedaal overdreven hard in en moesten het rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Op de ring in Geel richting Mol werden chauffeurs geflitst tegen  snelheden van 147, 149, 157 en 174 km per uur. En nog op diezelfde ring dan wel richting Turnhout reden er bestuurders met snelheden van 134 en 147 km per uur. Eén van de chauffeurs was zelfs een beginnend bestuurder.

Op de Burgemeester Adriaensenlaan dat is in de bebouwde kom in Meerhout, reed een bestuurder,maximum met een snelheid van 91 km per uur waar maar 50 km per uur toegelaten is. 

1909 bestuurders hielden zich wel aan de juiste snelheid. De snelheidscamera van de flitswagen zag ruim 2117 voertuigen passeren. 208 bestuurders (9,8 %) reden te snel en zullen hiervoor een verkeersboete ontvangen.