5u14

Politie Lier betrapt chauffeurs op snelheden van 120 km/uur in zone 50

In maart en april hield de politie van Lier meerdere snelheidscontroles en betrapte daarbij verschillende chauffeurs die tegen racesnelheden door de bebouwde kom scheurden. Zo werden er snelheden van 120 km/uur opgetekend in een zone 50 en van 86 km/uur in een zone 30.

In maart controleerde de politie zo’n 4800 chauffeurs in Lier, waarvan 8% te snel reed. De politie meldt dat twee chauffeurs leken te denken dat ze zich op een racecircuit waanden. Zo reed een bestuurder tegen 142 km/uur door een straat waar slechts 70 km/uur gereden mag worden. Een andere chauffeur scheurde dan weer tegen 92 km/uur door de Lintsesteenweg, waar zone 50 geldt. 

Ook in april betrapte de lokale politie van Lier heel wat snelheidsduivels. In totaal controleerde ze ongeveer 7300 chauffeurs, waarvan 15% te snel reed. Zo haalde een bestuurder zelfs een snelheid van 123 km/uur in de Beukheuven in Koningshooikt, een straat waar de maximumsnelheid 50 km/uur is. Een andere chauffeur lapte dan weer de zone 30 aan zijn laars en reed tegen 86 km/uur door de Mechelsesteenweg, wat een fietszone is.