0u44

Politie Lier lost fietsendiefstal in Turnhout op nog voor aangifte

De politie van Lier heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van een fietsendiefstal in Turnhout. De gebeurde vrijdagmiddag. De verdachten moesten vandaag voor de onderzoeksrechter komen en die heeft de mannen laten aanhouden.

Toen de bewoner van een appartement aan de Merodelei in Turnhout vrijdagavond thuiskwam, merkte hij dat twee dure koersfietsen en een mountainbike gestolen waren uit zijn berkhok. Hij verwittigde onmiddellijk de politie. 

Maar de diefstal was blijkbaar 's middag al gebeurd. Drie verdachten waren met de fietsen naar het station gestapt en namen daar de trein naar Lier. In Lier merkte een alerte agent de drie mannen op. Hij was toen nog niet op de hoogte van de diefstal in Turnhout. Maar hij besliste wel om de mannen te controleren, omdat ze met zo'n fietsen over straat liepen, maar bijvoorbeeld geen aangepaste fietskleren droegen.

Net op dat moment liep bij de politie van Lier het bericht binnen dat er in de loop van de namiddag drie gelijkaardige fietsen waren gestolen bij een inbraak in Turnhout. Daarop worden de drie mannen uit Bergen, Sint-Lambrechts-Woluwe en Beersel gearresteerd.

De verdachten zijn zaterdag in de loop van de dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Die heeft de drie mannen aangehouden. Twee van hen zijn overgebracht naar de gevangenis, een derde is onder elektronisch toezicht geplaatst.

Het slachtoffer kon de drie gestolen fietsen zaterdag in de loop van de dag al opnieuw ophalen bij de politie.

 

Foto: archiefbeeld