18u11

Politie Mechelen-Willebroek schrijft 41 coronaboetes uit

Ook de lokale Politie Mechelen-Willebroek controleerde afgelopen weekend of de coronamaatregelen wel goed werden nageleefd.

De politie voerde op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek controles uit op het nationaal ingestelde samenscholingsverbod, op het respecteren van de nodige social distance en op het naleven van de ingestelde avondklok, waarbij het zich begeven op de openbare weg of in de openbare ruimte verboden is tussen middernacht en 5 uur.

In totaal lapten 41 personen één van deze verboden aan hun laars. Ze werden hiervoor telkens geverbaliseerd en kregen een coronaboete van 250 euro gepresenteerd.

5 personen in de auto

Een van de opvallendste feiten was een bestuurder met 1,6 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg tevens een extra boete van 250 euro wegens het negeren van de ingestelde avondklok. Bij hem in het voertuig zaten nog 4 jongeren, allen woonachtig op een verschillend adres.

Omdat ze met 5 personen in 1 auto te zitten, wordt dit beschouwd als een samenscholing. Niemand in de wagen droeg een mondmasker. Iedereen kwam van eenzelfde feestje. Ook de 4 passagiers kregen telkens een boete van 250 euro.