14u05

Politie voorkomt drugsdeal

De politie van de zone Bodukap heeft een drugsdeal kunnen verijdelen in Putte. Dat gebeurde tijdens een controle op woninginbraken.

Een anonieme patrouille merkte op de parking in het Bergstraatje in Putte een voertuig met Nederlandse nummerplaat op. Omdat deze plaats gekend is omdat er geregeld overlast is, onder meer door drugsdealers en drugsgebruikers, beslisten de agenten om de auto en de vier inzittenden te controleren.

In de auto zaten vooraan een 21-jarige man en zijn 19-jarige vriendin, allebei uit Nederland. Achteraan zaten twee 17-jarige jongeren uit Heist-op-den-Berg. Tijdens de gerechtelijke fouille werden in een rugzak drie plastic zakken met een wit poeder gevonden. In totaal bleek het te gaan om 1,2 kg ketamine. In het voertuig werden ook nog een grote fles lachgas, enkele zakken ballonnen, een vouwmes en een grote som geld van 1.100€ teruggevonden.

De vier inzittenden werden gearresteerd. De gevonden voorwerpen en de auto werden in beslag genomen. De 21-jarige bestuurder van de auto werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De drie anderen mochten gaan. Het onderzoek loopt wel verder.

 

Foto: politie Bodukap