7u25

Politie zet vrachtwagen aan de kant, bestuurder moet voor rechter verschijnen

Een vrachtwagenchauffeur zal een gepeperde boete voorgeschoteld krijgen en voor de rechter moeten verschijnen. De lokale politie zette de 37-jarige bestuurder aan de kant langs de Mechelsesteenweg. De man was in overtreding met veel verkeersregels voor zo’n zwaar transport. Daarnaast testte de chauffeur positief op drugs.

Boorddocumenten niet in orde

Bij controles van het voertuig meldde de chauffeur zelf weinig interesse te hebben in administratieve zaken en het opvolgen ervan. En dat blijkt ook wanneer de agenten alles controleren. Ondermeer het keuringsbewijs, keuringsbewijs van tachogaaf  is vervallen, medische schifting en bestuurderskaart is verlopen en daarnaast nog veel andere zaken.

Het transport was ook geladen met een houten pallet met dozen gevuld met ADR-product. Ook met de verzekering van de lading en andere documenten was er niets in orde. Daarnaast was de lading ook niet goed vastgelegd.

Normaal boete van 13.568 euro maar positief op drugs getest

De bestuurder legde daarna een positieve speekselstaal af, voor cocaïne en cannabis. Hij verklaarde zelf dat hij vier à zes lijntjes coke had gesnoven. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In normale omstandigheden zou de bestuurder voor al deze inbreuken een boetebedrag van 13.568 euro ontvangen hebben. 

Maar omwille van de positieve speekseltest worden alle inbreuken vervat in een proces-verbaal en zal de man zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.