19u24

Politieagenten op zebrapad bijna aangereden door snelheidsduivel

De politie Mechelen-Willebroek heeft in opdracht van de Parketmagistraat het rijbewijs van een 28-jarige Mechelaar voor 15 dagen ingetrokken. De man scheurde met hoge snelheid over de Leuvensesteenweg in Mechelen en reed daar bijna een patrouilleploeg van de politie aan toen zij op een zebrapad de weg overstaken.

Maandag rond 19.30 uur wilden agenten in burger de Leuvensesteenweg oversteken aan het zebrapad ter hoogte van de Hamerstraat. De bestuurder van een auto die richting Leuven reed, stopte om de agenten over te laten. Toen ze halverwegehet zebrapad waren, werden ze bijna aangereden door een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. Die kwam met hoge snelheid aangereden en haalde andere auto’s in. Hij verminderde ook geen snelheid toen hij het zebrapad naderde. De agenten konden nog net achteruit springen om een aanrijding te vermijden. De bestuurder moest ook een uitwijkmanoeuvre naar rechts maken, maar reed nadien gewoon verder. 

Aan de hand van de nummerplaat kon de auto een uur later door een andere patrouilleploeg onderschept worden. De bestuurder zei dat hij dringend ergens moest zijn. Bovendien had hij niet gezien dat het politiemedewerkers waren die de weg overstaken... Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.