6u10

Pop-Up marktkramen in Willebroek zijn succes

Sinds begin dit jaar zijn op de wekelijkse woensdagmarkt in Willebroek enkele plaatsen voorzien voor pop-up kramen. Op die standplaatsen kunnen marktramers terecht voor een periode van 1, 2 of 3 maanden. En dat initiatief blijkt een succes, want de markt mocht zo al 8 verschillende pop-up kramen verwelkomen. Drie van die pop-up zaken hebben intussen al een vaste standplaats aangevraagd.

 “Met de invoering van deze pop-up plaatsen wilden we ondernemers een extra mogelijkheid bieden om hun producten op onze woensdagmarkt in de kijker te zetten", zegt schepen van Lokale Economie Ilse Lenvain. "Een pop-up kraam kan ook de perfecte manier zijn om de naamsbekendheid van een product te versterken of een streekproduct te promoten.”

Het aanbod van die pop-up marktkramers is erg divers, gaande van traditionele marktzaken zoals kleding of groenten en fruit tot artisanale kroketten, verse koffiebonen of originele croques. "Met deze verrassende en vernieuwende producten zorgen de pop-up marktkramen voor extra beleving op onze wekelijkse markt. Het is een manier om meer bezoekers naar de markt te krijgen. Daar profiteren ook onze vaste markthandelaars van”, aldus schepen Ilse Lenvain.

Vaste standplaats

Ook bij de uitbaters van de pop-upkramen valt de formule in de smaak, zo stelt schepen Lenvain vast: “Drie marktkramers ruilden hun tijdelijke plaats inmiddels al in voor een vaste standplaats. Daaruit blijkt dat een pop-up een prima testcase is voor een permanente standplaats of op termijn voor een fysieke winkel."