3u47
De wereld vandaag
dinsdag 25 januari
4°C
0 km

Proces doodrijder Tibau noodgedwongen uitgesteld: bestuurder moet coronatest ondergaan

Het proces over het dodelijk ongeval waarbij eerder dit jaar de 18-jarige Tibau Verelst (foto) om het leven kwam in Lille, is noodgedongen uitgesteld. Normaal moest de zaak vandaag voorkomen voor de politierechtbank in Turhout. Maar de bestuurder, een 22-jarige man uit Turnhout, kon niet aanwezig zijn omdat hij een hoogrisicocontact had opgelopen en moet getest worden op het coronavirus.

De 22-jarige Turnhoutenaar moet zich verantwoorden voor de politierechter verantwoorden voor het ongeval dat hij op 10 mei van dit jaar veroorzaakte aan Poeyelheide in Lille. De jongeman zat toen achter het stuur toen hij met de auto tegen een boom reed. In de auto zaten nog 4 passagiers, 3 meisjes liepen verwondingen op. De vierde passagier, de 18-jarige Tibau Verelst uit Kasterlee, overleefde het ongeval niet. De bestuurder legde een positieve alocholtest af. Hij is ook al eerder veroordeeld voor dronken rijden, diefstal en inbraken.

De zaak werd in september al ingeleid en moest vandaag verder behandeld worden. Maar de bestuurder kon niet aanwezig zijn. Hij zou een hoogrisicocontact gehad hebben en omdat hij een enkelband draagt, kon hij pas vrijdagmiddag getest worden. Op het moment dat de zaak voorkwam. Tot de uitslag van die test niet bekend is, moet hij in quarantaine blijven.

De zaak is nu verplaatst naar 22 december. Het vonnis wordt in januari verwacht.