23u31

Proces Lierse man die vuurwerk afstak vlakbij politiecommissariaat: 100 uur werkstraf

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 33-jarige man uit Lier een werkstraf van 100 uur opgelegd omdat hij vuurwerk liet ontploffen op slechts enkele meters van het Lierse politiecommissariaat. Dat meldt de Gazet Van Antwerpen. Dat vuurwerk behoorde bovendien tot de categorie F4, wat wil zeggen dat eigenlijk enkel professionelen het mogen gebruiken. De feiten dateren al van juni 2020 en de Lierenaar betaalde ondertussen al 10 000 euro schadevergoeding. Naast de werkstraf die de man moet uitvoeren, kreeg hij ook nog een boete van 2000 euro met uitstel.


De ontploffing ging gepaard met een luide knal die in een groot deel van de stad hoorbaar was. Een politieagent, die op dat moment al oorsuizingen had, heeft tot op de dag van vandaag nog last van de luide ontploffing. Het vuurwerk zou dan ook evenveel kracht hebben als een granaat en volgens ontmijningsdienst Dovo kan de ontploffing tot op 17 meter afstand gehoorschade veroorzaken. 

De man was naar eigen zeggen boos op de politie omdat ze zijn woning was binnengegaan zonder toestemming. De man had een ongeval gehad en de politie wilde zijn zeker dat hij niet ernstig gewond was. Daarom had de politie zichzelf dus binnengelaten. Maar toen ze in zijn woning kwam, trof de politie ook enkele verboden wapens aan. 

De Lierenaar vertelde ook dat hij al een tijd het gevoel had dat hij gevolgd werd door undercoveragenten. Tijdens het proces besefte de man wel dat hij te ver was gegaaan.