3u37

Project Voka helpt langdurig zieken op de werkvloer: “Jill vindt tweede adem als receptioniste na burn-out”

Bij Wilms rolluiken en zonnewering in Meerhout stellen ze alles in het werk om medewerkers “enthousiast” aan de slag te houden. Meer zelfs bij het bedrijf, is Jill is na 5 jaar ziekteverzuim opnieuw aan de slag. Voka gaf in Meerhout de aftrap van een nieuw project met tips en cijfers over re-integratie en ziekteverzuim. Ze willen hiermee bedrijven aanzetten om hun langdurig zieken toch aan boord te houden zodat ze op termijn opnieuw aan de slag kunnen.

5 jaar out

Voka lanceert een praktische gids voor werkgevers met handvaten om een preventie-, verzuim- en terugkeerbeleid uit te bouwen. Mooi voorbeeld is Jill Cruysberghs. Ze nam teveel hooi op haar vork en zat al een aantal jaren thuis met een burn-out. Intussen is ze één van de 200 werknemers bij Wilms. Jill kreeg een intensieve begeleiding en Wilms bleek een perfecte match voor haar. Ze werkt daar nu als receptioniste en vond daar haar tweede adem. 

Werkgever Wilms is intussen gevonden voor het idee : “Ik heb liever iemand enthousiast halftijds, dan een quiet quitter die voltijds werkt”, luidt het nog. Bij quiet quitting komt het er dus op neer dat je enkel nog doet wat in je jobomschrijving staat en niets extra's.