23u00

Provincie bereidt coronaveilige editie van Pennenzakkenrock voor

Voor het eerst zal Pennenzakkenrock, het festival voor lagere schoolkinderen aan het Zilvermeer in Mol, plaatsvinden van maandag 21 t.e.m. donderdag 24 juni, gespreid over 3, mogelijk zelfs 4 dagen in de week. De provincie Antwerpen beperkt het aantal inschrijvingen per dag.

“Alles hangt natuurlijk af of evenementen van deze grootte al kunnen doorgaan. Maar ook al krijgen we groen licht van de overheid, dan nog zetten we alles in het werk om de strengste normen te halen. Op die manier wil de provincie veiligheid, kwaliteit en plezier ten volle garanderen, zodat leerlingen én leerkrachten het einde van het schooljaar op een aangename en vooral coronaveilige manier kunnen vieren.”, duidt gedeputeerde Jan De Haes.

Voorrang voor zesde leerjaar

Op 22 februari start de voorinschrijving voor de scholen. Iedereen kan al inschrijven. Bij de afhandeling worden eerst de aanvragen van de zesde leerjaren verwerkt, zodat zeker de oudste leerlingen hun laatste jaar op de lagere school feestelijk kunnen afsluiten. Indien er nog plaats over is, maken ook de andere lagere schoolklassen kans om erbij te zijn. 
De school kan kiezen of ze wil komen op maandag, dinsdag of donderdag. Zijn deze dagen volzet dan wordt woensdag ook nog opengezet.

Dagtickets zijn dit jaar niet verkrijgbaar. Ook het campingfestival gaat niet door.