0u09

Raymond van het Groenewoud krijgt carrièreprijs in Turnhout

In Turnhout heeft Raymond van het Groenewoud de Muze van Sabam ontvangen. Tijdens zijn verjaardagsconcert in cultuurhuis De Warande kreeg van het Groenewoud de carrièreprijs overhandigd. De auteursvereniging zette de tekstdichter en muzikant in de bloemetjes voor zijn zeventigste verjaardag en ronduit indrukwekkende loopbaan van de afgelopen vijftig jaar. Raymond ontving de Muze uit handen van de jonge rock- & punkband Meltheads.

50 jaar op de planken

In 2020 vierde Raymond zijn zeventigste verjaardag met een gloednieuw album, een documentaire die zijn naam draagt én een uitverkochte concerttour. Het moest een waar feestjaar worden voor de zanger en muzikant, tot de coronapandemie roet in het eten gooide. Dit jaar heeft van het Groenewoud opnieuw reden tot vieren: hij staat maar liefst vijftig jaar op de planken. Vandaag staan meer dan 500 unieke werken in de databank van Sabam op naam van Raymond.

Raymond van het Groenewoud is wereldberoemd in Vlaanderen voor hits als Meisjes, Vlaanderen boven, Je veux de l'amour, Chachacha, Liefde voor muziek en Twee meisjes. Zijn kleinkunst is tijdloos en daardoor gekend bij jong en oud.

Foto: Sabam