17u23

Reconstructie van moord op Jarne Pire in Merksplas

Het gerecht is bezig met een reconstructie van de moord op de 19-jarige Jarne Pire uit Merksplas. Die werd op zaterdagmorgen 25 juni in zijn woning vermoord door een de ex-vriend van zijn moeder.

De Rodenbachstraat in Merksplas is vanmorgen volledig afgesloten. Tientallen politiemensen, rechercheurs en leden van de Civiele Bescherming houden er een reconstructie van de moord op Jarne Pire. De aangehouden moordverdachte moet aan de speurders tonen hoe hij de zware feiten heeft gepleegd. Ook zijn ex-vriendin en andere familieleden zijn onder begeleiding ter plaatse. De advocaten van alle partijen wonen de reconstructie in Merksplas bij.

Reconstructie van eerdere gijzeling

Het parket hield op woensdag 14 september ook al een reconstructie over eerder huiselijk geweld in de woning van de verdachte aan de Steenweg op Turnhout in Merksplas. Die had zijn ex-partner, de moeder van Jarne, naar zijn appartement gelokt om te praten. Dat mondde uit in een gijzeling. Hij dreigde toen ook al om de vrouw te doden. Op 25 juni ging hij zelf naar de woning van de vrouw. Hij gijzelde haar, haar vriend, dochter en zoon. De vriend en dochter konden ontkomen. Zoon Jarne kwam daarbij om het leven.

Foto: GVA