1u07

Reggae Geel gaat niet door:"Veiligheid en rendabiliteit niet verzekerd"

Ook dit jaar blijven de Reggae-fans op hun honger zitten want de organisatoren van Reggae Geel hebben gisteravond beslist om het festival te annuleren. De zopas aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komen net een week te laat voor het festival dat normaal gezien op 7 en 8 augustus deze zomer zou plaatsvinden.

Volgens het zomerplan mogen vanaf 13 augustus, als de coronacijfers goed zijn, er opnieuw festivals plaatsvinden met meer dan 5000 personen. En bij Reggae Geel willen ze alleen het festival laten doorgaan als er geen restricties meer zijn.

Veilig festival organiseren

Los daarvan betwijfelt de organisatie of festivals in die periode überhaupt veilig kunnen georganiseerd worden. "We onderschatten het maatschappelijk belang van het festival niet maar willen, ondanks het vaccinatiepaspoort en sneltesten, absoluut geen broeihaard zijn voor het virus dat dan wellicht nog niet volledig verdwenen is. Uitwijken naar een latere datum was ook geen optie omdat we dan wellicht in conflict komen met andere festivals. Bovendien blijft ons standpunt wat besmettingen betreft ook dan nog van kracht ", zeggen de organisatoren nog. 

Ze kijken alleszins uit naar 2022 wanneer ze dan wellicht terug een festival kunnen organiseren in al zijn volle glorie.Tickets voor Reggae Geel die reeds in voorverkoop zijn verkocht voor de editie van 2020 blijven geldig voor 2022.