23u10

Reptielen Serpentarium verhuizen ook naar Planckendael

Dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) krijgt er heel wat reptielen bij. De dieren komen over van het Serpentarium in Blankenberge dat onlangs is gesloten omdat het door de verplichte coronasluiting financieel ten onder ging. Het Serpentarium behoort dat dezelfde groep als Planckendael en Zoo Antwerpen.

Het Serpentarium aan de kust was de enige reptielenzoo in ons land. Elk jaar kreeg het zo'n 57.000 bezoekers over de vloer. Maar de lange verplichte sluiting door corona, de infrastructuur die een uitdaging was, de onzekerheid over de toekomst en de hoge vaste kosten maken dat de situatie onhoudbaar was geworden. De directie zag dan ook geen andere optie dan definitief te sluiten. Vier vaste medewerkers verliezen hun baan.

Voor de reptielen wordt een nieuw onderkomen gezocht. De zowat 200 dieren zullen verhuizen naar de andere dierenparken van de groep KMDA: Zoo Antwerpen en Planckendael. In het Australische deel van het Mechelse dierenpark zitten al heel wat reptielen. De Aziatische serre staat nu leeg voor verbouwingen, maar daar zaten vroeger ook heel wat slangen. De experten van Zoo zullen onderzoeken of de reptielen eventueel daar ondergebracht kunnen worden.