15u25

Resultaten na controleacties politie Lier

Het voorbije weekend heeft de politie Lier niet stilgezeten en allerhande controleacties gehouden en die waren niet zonder resultaat. Zo zag de politie toe op het opgelegde sluitingsuur en merkte op dat 1 horecazaak en 1 frituur nog klanten aan het bedienen waren. Wie langer openhoudt dan toegelaten, riskeert een boete.

Extra patrouilles

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd extra gepatrouilleerd in 7 wijken in Lier en Koningshooikt die de laatste weken getroffen werden door een aantal inbraken. Op de Koningin-Astridlaan onderschepte de politie een voertuig met 6 lachgasflessen. Op de parking van het KTA botsten ze op een chauffeur die 21,6 gram Hasj bij zich had. Alles werd in beslag genomen en beide verdachten werden verhoord. 1 persoon werd ook betrapt op wildplassen en zal een GAS-boete ontvangen.

Zowel zaterdag als zondag controleerde de politie op het rijden onder invloed.
Op zaterdag werden er controles uitgevoerd op 3 plaatsen. 97% van de gecontroleerde chauffeurs had niet gedronken. 2 chauffeurs mochten direct hun rijbewijs inleveren. De politie moest ook 5 GAS-boetes opstellen en een aantal processen-verbaal voor het ontbreken van de juiste documenten qua rijbewijs, inschrijving of verzekering. Zondag werden er nog 'vliegende ' controles uitgevoerd. Hierbij blies niemand positief.