5u23

Resultaten provinciale actie

Lokale politie Mechelen-Willebroek nam afgelopen weekend deel aan de provinciale controleactie ‘Etoile’. Agenten van de zone voerden op verschillende locaties in Mechelen en Willebroek controles uit. 52 wagens werden tegengehouden en 74 personen werden onderworpen aan een grondige controle.

Vier bestuurders die onder invloed van drugs leken, moesten een speekseltest te ondergaan. Twee bestuurders legden een positieve test af.  Eén bestuurder had de avond voordien enkele lijntjes coke gesnoven. De keuring van zijn voertuig was ook meer dan een jaar vervallen. Zijn rijbewijs werd ter plaatse voor vijftien dagen onmiddellijk ingetrokken. 

Een andere bestuurder was dan weer geen onbekende voor de politie. In december vorig jaar werd hij als eens betrapt op cannabisgebruik. Ook nu gaf hij toe een dag eerder een joint te hebben gerookt. Ook de keuring van zijn auto was al een jaar overschreden. Zijn rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken. 

Bij nog eens vier anderen werden kleine hoeveelheden cannabis aangetroffen, die telkens in beslag werd genomen. Een bestuurder stond dan weer geseind in een gerechtelijk dossier.

Politiezone Mechelen-Willebroek zal ook in de toekomst haar medewerking verlenen aan dergelijke provinciale acties.