14u28

Rijkevorsel bouwt met Vlaamse subsidie twee nieuwe noodwoningen

Rijkevorsel heeft twee nieuwe noodwoningen. Een bouwvallige woning aan Helhoekweg 24 werd afgebroken en vervangen door twee nieuwe woonunits. De gemeenten kreeg hiervoor een subsidie van de Vlaamse Overheid.

Naar aanleiding van de projectoproep noodwoningen van de Vlaamse Overheid diende het lokaal bestuur van Rijkevorsel in het najaar van 2020 twee projectvoorstellen in. Het eerste voorstel betrof het plan om de oude woning op Helhoekweg 24 af te breken en opnieuw op te bouwen als noodwoning. Een tweede voorstel ging over de renovatie van de woning op Molenstraat 40 tot noodwoning. Beide projectvoorstellen werden aanvaard waardoor het lokaal bestuur een subsidie van 224 000 euro kreeg voor de woning in Helhoekweg en 53 000 euro voor de woning in de Molenstraat. 

Vier extra woonunits

In een eerste fase werd de woning in de Heihoekstraat afgebroken. Er werden twee nieuwe units gebouwd die verplaatsbaar zijn met het oog op het toekomstige masterplan van de site van het Woonzorgcentrum. De woning bestaat uit een unit voor twee personen en is aangepast voor mensen met een beperking. Daarnaast is er een unit met twee slaapkamers voor een gezin. Achter het gebouw is er een tuin waar de bewoners kunnen ontspannen in een groene omgeving. Het project in de Molenstraat 40 wordt later afgewerkt. Ook hier bestaat de woning uit twee woonunits: een unit met drie slaapkamers en een unit met één slaapkamer.

Foto's: RTV

Vlaams minister van wonen Matthias Diependaele kwam de woningen samen met het lokaal bestuur officieel openen.