15u43

Rode Kruis-Vlaanderen zoekt crisisvrijwilligers voor sneltestcentra

Rode Kruis-Vlaanderen met hoofzetel in Mechelen is dringend op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Met het opzetten van centra voor het uitvoeren van sneltesten kunnen besmettingsclusters en superverspreiders in het onderwijs snel in kaart worden gebracht.

Veel vrijwilligers nodig, 3 per sneltestcentrum

De nood aan mensen die het Rode Kruis tijdens deze coronaperiode tijdelijk als vrijwilliger willen ondersteunen blijft hoog. Enerzijds is het Rode Kruis samen met het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) volop bezig met het uitrollen van een 60-tal sneltestcentra over heel Vlaanderen waar leerlingen en onderwijspersoneel zich kunnen laten testen. Anderzijds staan verschillende zorginstellingen nog steeds onder de druk personeelsleden die uitvallen door ziekte, quarantaine en vermoeidheid of door de vastgestelde coronabesmettingen onder bewoners.  

Met het opzetten van centra voor het uitvoeren van sneltesten kunnen besmettingsclusters en superverspreiders in het onderwijs snel in kaart worden gebracht. Voor deze testcentra zijn heel wat vrijwilligers nodig omdat de testcentra bijna allemaal 7 dagen op 7 actief zijn en er steeds minimum 3 Rode Kruisvrijwilligers nodig zijn om alles vlot te laten verlopen.

Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via www.rodekruis.be/crisisvrijwilliger

(Foto: Rode Kruis Vlaanderen)