11u57

Rode Kruis zoekt veel nieuwe donoren

Rode Kruis Vlaanderen met hoofdzetel in Mechelen zoekt nieuwe bloed- en plasmadonoren. Het is Wereldbloeddonorendag vandaag, dus de oproep komt er niet zomaar. Jaarlijks zijn er zowat 50.000 nodig maar er hebben zich nog maar 17.500 nieuwe donoren zich aangeboden.

Geef voor elkaar

Er zijn dit jaar 50.000 nieuwe bloed- en plasmadonoren nodig, maar dat aantal is blijkbaar ambitieus. De teller staat op dit moment, dus bijna in de helft van het jaar, op 17.500 nieuwe donoren. 

De ‘geef voor elkaar’-campagne loopt de hele zomer en dat is niet toevallig. De vakantiemaanden zijn jaar na jaar een moeilijke periode om de bloedvoorraad op peil te houden. De lange weekends in mei, het mooie weer en de versoepeling van de coronamaatregelen zorgen er voor dat er nu al een te lage voorraad is.

Rode Kruis-Vlaanderen roept daarom iedereen op zijn donatie niet uit te stellen en zeker langs te komen in een donorcentrum of bloedinzameling in de buurt. Meer info over waar en wanneer je kan doneren, kan je vinden op www.rodekruis.be. Een afspraak maken is verplicht en kan via donorportaal.rodekruis.be of 0800 777 00.