2u17

Sanne Cant uit Lille voor 13de keer Belgisch kampioen

In de eerste ronde is het nog een beetje uitkijken voor Cant. Lotte Kopecky is razendsnel weg en houdt dat een ronde aan. Ook de genaturaliseerde Ribérolle gaat goed mee als 2de net als Alicia Franck. Kopecky lijkt haar hand overspeeld te hebben en ook Ribérol begint te talmen. Franck valt en Sanne Cant heeft de weg open liggen.

Vanaf 2de ronde ongenaakbaar

Haar voorsprong neemt gestaag toe ronde per ronde. Cant slaat grote kliffen en toont haar meesterschap. Ze rijdt Ribérolle op een minuut, daarna volgt de Lichtaartse Verdonschot, Alicia Franck is 4de op 3 minuten, Lotte Kopecky is 5de en Marthe Truyen uit Bevel is mooi 6de ondanks ziekte de afgelopen week. Suzanne Verhoeven uit Oud-Turnhout is 7de en krijgt de titel van clubkampioene (onderste foto), Crabbé is 8ste, Karen Verhestraeten uit Tielen is 9de en Jana Dobbelaere 10de.

Tevreden Cant en nu naar het WK

Eens vrij kon ik er helemaal voor gaan zei Sanne na de wedstrijd. De start was niet schitterend maar dat was snel vergeten. De wind bleef wel hard en het parcours op bepaalde plekken zeer moeilijk. De kansen op het WK zijn moeilijk te voorspellen maar Cant voelt zich opnieuw goed en reed de afgelopen weken steeds beter. Dat belooft dus voor Fayetteville al gaan ook de Nederlandse toppers bijna allemaal mee naar de States. 

Zilver en brons bij de beloften

De beloften reden mee met de dames elite en die moeten dus ook nog uit het algemene klassement gevist worden.Sterre Vervloet uit Vosselaar was 3de, Julie Brouwers uit Balen heeft zilver en Kiona Crabbé uit Tienen haalde goud.