5u48
De wereld vandaag
vrijdag 7 oktober
17°C
0 km

Schatten van Vlieg lanceert zoektocht voor kleine speurneuzen in Stedelijk Museum Hoogstraten

Op maandag gaat de tentoonstelling ‘Schatten van Vlieg op het Begijnhof: Wat zegt jouw neus?’ van start in het Stedelijk Museum op het Begijnhof van Hoogstraten. De tentoonstelling richt zich op kinderen van 6 tot 12 jaar, die met een zoekkaart én hun reukvermogen op zoek moeten gaan naar een schat. Kinderen mogen tijdens de tentoonstelling ruiken aan echte schilderijen en kunnen zo kennismaken met de geuren van kruiden en planten uit de middeleeuwse museumtuin. Deelnemen aan de zoektocht is gratis.

De tentoonstelling kadert in het project ‘Schatten van Vlieg’, waarbij kinderen elke zomer kunnen deelnemen aan tal van schattenjachten in onder meer bibliotheken en musea. Het doel van het project is om de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met culturele plaatsen. Het thema van Schatten van Vlieg 2022 is ‘Ruik jij wat ik ruik?’, een goed geur- én speurvermogen staat dus centraal.

Voor de 16de editie van Schatten van Vlieg werden er meer dan 350 schatten verstopt in Vlaanderen en Brussel. De winnaar kan bovendien een weekendverblijf winnen in Barak de Vinck, een vakantiehuisje waarin de tijd 100 jaar teruggedraaid wordt. 

Foto: Stedelijk Museum Hoogstraten