10u01

Scholen krijgen extra steun van Vlaanderen voor verbouwingen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim 12 miljoen euro in 35 scholenbouwprojecten in de provincie Antwerpen. De scholen kunnen hiermee aan de slag om hun gebouwen aan te passen aan de hedendaagse normen.

Regio Rivierenland

In de regio Rivierenland krijgt het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jan Berchmansinstituut in Puurs-Sint-Amands met ruim 450.000 euro het grootste bedrag. Dat kan de school gebruiken voor de realisatie van een nieuwbouw, een verbouwing van de bestaande school en de heraanleg van de speelplaats. Ook de secundair afdeling van het Sint-Jan Berchmansinstituut krijgt bijna 39.000 euro voor renovatie- en verbouwingswerken. VBS Sint-Joris in Willebroek krijgt ruim 102.000 euro. Subsidies zijn er ook voor VBS Huveneersschool in Bornem,  Middelbare Steinerschool Vlaanderen en Vrije Kleuter en Lagere School Sint-Ursula Klim Op in Lier.

 

Regio Kempen

In de regio Kempen krijgen vijf scholen extra steun. Het gaat om Kogeka 8 en 1 in Geel, ASO Spijker Hoogstraten, Campus Sint-Lutgardis in Mol, VBS De Knipoog in Olen en het Internaat Heilig Graf in Turnhout. Ook het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding in Herentals krijgt bijna 66.000 euro voor de vernieuwing van de dakbedekking.

Foto: Archiefbeeld