2u15
De wereld vandaag

Schoolomgeving Sint-Ursula Frankenweg wordt verkeersveiliger

De omgeving van de basisschool Sint-Ursula in de Frankenweg in Lier wordt verkeersveiliger gemaakt. Dat is beslist na een screening van de mobiliteit rond de school. Daaruit blijkt dat het piekmomenten erg druk is. Dat zorgt voor complexe verkeerssituaties wat resulteert in een groot onveiligheidsgevoel bij ouders.

De circulatie in de Frankenweg wordt aangepast zodat auto’s aan het begin en einde van de schooltijd niet tot aan de schoolpoort kunnen rijden. Ouders kunnen op wandelafstand parkeren en hun kinderen te voet naar school begeleiden. De iets oudere leerlingen kunnen zelfstandig naar de schoolpoort stappen. 

Afgesloten bij begin en einde van schooltijd

De Frankenweg tussen de Sint-Bernardusstraat en de zijtak Frankenweg, wordt daarvoor afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer aan het begin en einde van de schooltijd. Het eenrichtingsverkeer in de Frankenweg wordt permanent doorgetrokken tot aan de Sint-Jozefsstraat, uitgezonderd voor fietsers. 

Op deze manier wordt een verkeersluwere en veiligere schoolomgeving gecreëerd. Na de herfstvakantie start een proefperiode om deze nieuwe verkeerssituatie te testen. Die loopt tot het einde van het schooljaar.