19u45

Scoutsleider rijdt rond met 27 leden in laadruimte

Een scoutsleider uit het Mechelse is zijn rijbewijs al zeker voor 15 dagen kwijt. Hij vervoerde woensdag maar liefst 27 leden van zijn scoutsgroep in de laadruimte van een bestelwagen. De politie kon niet lachen met de 'stunt'.

De scoutsgroep uit het Mechelse was op kamp aan zee. De scoutsleider bracht de jongeren, die allemaal 18 en 19 jaar oud zijn, van hun kampplaats in Nieuwpoort naar het station in Veurne, een traject van zo'n 10 kilometer. Normaal deden de jongeren hun verplaatsen te voet, maar ze "waren het wandelen beu". Het was een agent die de bestelwagen zag stoppen en maar liefst 27 mensen uit de laadruimte zag komen. Hij verwittigde meteen zijn collega's.

"Dit is levensgevaarlijk", klinkt het de politie. "De laadruimte was slecht 5 vierkante meter groot en er stonden ook nog materiaal en bakken bier in. Ongelofelijk hoe iedereen erin paste. Maar je mag je niet indenken wat er zou gebeurd zijn als er bijvoorbeeld een vrachtwagen ingereden was op de bestelwagen." 

De bestuurder, die zich snel bewust was van zijn fout, is voor minstens 15 dagen zijn rijbewijs kwijt. Daarnaast zijn nog verschillende pv's opgeteld tegen hem. De leden die in de laadruimte zaten waren ook in overtreding. Zo droegen ze uiteraard geen veiligheidsgordel. Maar voor hen waren de agenten milder, zij kregen geen boete.