7u06

Sint-Jorisschool Blaasveld ook deze week gesloten door corona

De Sint-Jorisschool in Blaasveld, een deelgemeente van Willebroek, zal ook deze week nog gesloten blijven. Vorige week werden in vier klassen besmettingen geteld en de school besloot daarom om iedereen een weekje thuis te houden. Afgelopen vrijdag kwam de testbus van het UZA langs om alle leerlingen en ouders te testen. Daaruit kwamen 68 besmettingen naar voren.

Tot en met vrijdag 29 oktober 2021 zal de school gesloten zijn voor iedere leerling, zelfs als ze ondertussen genezen zijn of negatief werden getest. Deze sluitingsmaatregel wordt genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus bij zowel de leerlingen als het personeel tegen te gaan. De leerlingen zullen komende week de lessen verder kunnen volgen via het afstandsonderwijs online en via werkbundels.

Door de omvang van de huidige besmettingscijfers en om het aantal besmettingen in Willebroek te beperken, is het aan alle gezinnen met kinderen in de Sint-Jorisschool ten strengste aanbevolen om geen activiteiten buiten het gezin te doen. Ook tijdens de herfstvakantie is het de aanbeveling van de gemeentelijke crisiscel om binnen te blijven.