22u39

Sint-Katelijne-Waver daagt je uit om een balletje te trappen

In het kader van ‘Sporttak in de kijker’ daagt Sint-Katelijne-Waver iedereen uit om tussen 1 april en 30 mei een balletje te trappen op verschillende plaatsen in de gemeente. Wie leuke foto’s bezorgt van zichzelf in actie op de terreintjes in elke kern, krijgt een bal cadeau. Er is keuze uit een lederen voetbal, basketbal, volleybal en plastieken speelbal.

De deelnemende plekken zijn te herkennen aan de houten bal die er ophangt. Je vindt hem aan alle sport- en spelterreintjes, aan de zijterreinen of parkings van de vier voetbalclubs in de gemeente en aan de pannakooien aan het gemeentehuis en in de Haverstraat.

Voetbalclubs zorgen voor extraatje

Ook de vier voetbalclubs die Sint-Katelijne-Waver rijk is, schaarden zich achter de Balronde. Zo staat er bij RB Elzestraat en KFC Katelijne een kopbaltrainer. Je moet er met het hoofd de bal in één minuut zo veel mogelijk naar elkaar spelen. KGR Katelijne en KSK Wavria hebben trainingsdummies geplaatst. Dat zijn poppen die tijdens de training soms dienen als muurtje bij een vrije trap, maar nu kan je de uitdaging aangaan wie er het meeste omver trapt.

Alle info over de Balronde van Sint-Katelijne-Waver vind je op www.skw.be/balronde.