5u05

Sint-Katelijne-Waver koopt oude drukkerij aan voor Chiro Elzestraat

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil een oude drukkerijloods van ruim 500 vierkante meter aankopen voor Chiro Elzestraat. Op die manier moet de Chiro op termijn haar groeiend aantal leden kunnen opvangen.

De Chiro-meisjes van Elzestraat gaven enkele jaren geleden te kennen dat ze extra ruimte nodig hebben. "Bij slecht weer spelen ze soms met groepen van 25 kinderen in een ruimte van nog geen 20 vierkante meter", vertelt schepen van jeugd Jeroen Baeten. "Ze wilden echter wel in het hart van Elzestraat blijven. Dat maakte de opties beperkt."

Maar nu worden de gebouwen van een oude drukkerij in de Albertstraat te koop aangeboden. "De verkopers vinden het belangrijk dat de infrastructuur nog nuttig zou zijn voor de lokale gemeenschap", aldus Baeten. Daarnaast is de aankoop voor de gemeente ook interessant om een doorsteek te hebben naar het binnengebied tussen de scholen, de Chiro en de Liersesteenweg. Voor dat gebied zijn evenwel nog geen plannen.

 

Akkoord over prijs

"We vonden vrij snel een akkoord over een verkoopsprijs. Op 26 juni vragen we aan de gemeenteraad om de verkoop te bekrachtigen", aldus schepen Baeten. Als de verkoop rond is, kan de Chiro haar werking verderzetten in een magazijn van ruim 500 m². Er is voldoende plaats om ook de Chiro-jongens op deze locatie onder te brengen. Dat is dus een optie. 

"We zijn blij dat de gemeente met deze aankoop een oplossing voor ons plaatstekort kan bieden", vertelt Nele Daems van Chiro-meisjes Elzestraat. "Samen met de gemeente bekijken we hoe we het magazijn kunnen integreren in de werking van de Chiro."

Foto: gemeente Sint-Katelijne-Waver