17u47

Sint-Katelijne-Waver zoekt investeerder om Schranshoeve te vernieuwen

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een investeerder voor de Schranshoeve. De site stond al eerder te koop, maar zonder succes.

De Schranshoeve is één van de weinig bewaard gebleven schransen die tijdens de tweede helft van de 16de eeuw werden opgericht. In 1987 werd de hoeve beschermd als monument. De omgeving van de hoeve vormt ook een beschermd dorpsgezicht.

“Dit beschermd karakter hoeft zeker geen nadeel te zijn voor wie de Schranshoeve wil kopen”, vertelt schepen van patrimonium Joris De Pauw. “De nieuwe beheerder kan vele kanten uit met de hoeve. Hij kan er een restaurant van maken, of een bed and breakfast, kantoren, woningen, … Bij vorige pogingen om een geschikte koper te vinden, was er slechts de mogelijkheid om twee wooneenheden te creëren. Dat aantal kunnen we optrekken naar zes. Een co-housingproject zou er bijvoorbeeld erg interessant kunnen zijn.”

Voorstellen welkom tot 5 mei

De site bestaat uit twee loten. Lot 1 omvat de eigenlijke site van de Schranshoeve en heeft een oppervlakte van 3.504 m². De minimum verkoopprijs bedraagt 617.500 euro. Lot 2 omvat een parking en heeft een oppervlakte van 800 m². Dit kan optioneel worden bijgekocht aan 82,50 euro per vierkante meter.

Wie interesse heeft om te investeren in de Schranshoeve, kan tot 5 mei om 12 uur zijn/haar voorstel toelichten en aftoetsen bij de gemeente. Op maandag 21 februari is de site op afspraak te bezichtigen. Afhankelijk van de vraag is er later nog een extra bezichtingsdag. Meer info op  www.skw.be/verkoop-schranshoeve.