11u05

Slagboom maakt schoolstraat aan VBS in Oosterwijk definitief

Aan de Vrije Basisschool van Oosterwijk in de Emiel Stalmanslaan staat voortaan een slagboom. Die maakt de schoolstraat, die moet zorgen voor meer verkeersveiligheid in de buurt van de school, definitief.

Er stond al een tijdje een nadarhek aan de Vrije Basisschool van Oosterwijk. "Maar na een positieve evaluatie en verschillende overlegmomenten besliste het schepencollege om de schoolstraat definitief te maken en een slagboom te installeren", weet Kristof Welters, schepen van mobiliteit en fietsbeleid. De school staat zelf in voor de bediening. 

Veiligere schoolomgeving

In Oosterwijk werden er na het project Route2School verschillende maatregelen genomen om de schoolomgeving veiliger te maken. De straat De Roos werd een fietsstraat, vanaf januari 2024 zal De Lijn niet meer passeren via de smalle straat Hoogveld maar via de Olenseweg en nu is de Emiel Stalmanslaan dus definitief een schoolstraat.

"Sluitstuk is de installatie van een variabele zone 30 in de volledige schoolomgeving, de drukke Olenseweg mee inbegrepen. Agentschap Wegen en Verkeer heeft al toestemming gegeven. Enkel de ledborden moeten nog geplaatst worden", besluit Welters. 

Foto: gemeente Westerlo