18u17

Snelheidscontroles Bodukap: tegen 120 en 144 km/uur over wegen van 70 km/uur

De verkeersdienst van politiezone Bodukap voerde zondag snelheidscontroles uit in Putte en in Duffel. Concreet controleerde de politie in de Kleinmannekensstraat en op de Leuvensebaan in Putte en op de Mechelsebaan in Duffel. In totaal werden er 759 voertuigen gecontroleerd, waarvan 13.5% een overtreding beging.

De eerste controle gebeurde in de Kleinmannekensstraat in Putte, waar de maximumsnelheid 50 km/uur is. Daar werden in totaal 142 auto’s gecontroleerd, waarvan er 17 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/uur. Vier bestuurders moesten ook een alcoholtest afleggen, maar niemand blies positief. 

Op de Leuvensebaan, ook in Putte, mag er maximaal 70 km/uur gereden worden. De politie controleerde er 602 auto’s, waarvan er 18 een inbreuk pleegden. Eén auto reed zelfs tegen 120 km/uur door de straat, waardoor de politie het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk voor 15 dagen introk. Ook hier werd er getest op alcohol bij drie bestuurders, maar alle testen waren wederom negatief. Eén bestuurder legde wel een positieve speekseltest af (THC – cannabis) en ook zijn rijbewijs werd 15 dagen afgenomen.

Op de Mechelsebaan in Duffel werden ten slotte 615 voertuigen gecontroleerd, waarvan 21 auto’s in de fout gingen. Ook op deze baan mag maximaal 70 km/uur gereden worden, maar één bestuurder racete toch tegen 144 km/uur door de straat. De politie ging in dat geval ook over tot een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen. Hier werd ten slotte ook een proces-verbaal opgesteld voor een bestuurder die met een voorlopig rijbewijs op de baan was voor commerciële doeleinden.

Foto: archief