18u14

Snelheidsduivel op moto tegen 200 km/u over E19-snelweg

De politie van de zone Mechelen-Willebroek moest zondag de achtervolging inzetten op een motorrijder. De motard van 29 uit Putte vlamde tegen 200 km/u over de E19-snelweg. Hij had zijn voorlopig rijbewijs amper een half jaar.

2 agenten op moto zagen de bestuurder van een motorfiets rijden.  Hij reed van de R6 en nam de oprit E19 Mechelen-Noord richting Antwerpen. Door de onaangepaste hoge snelheid besloten ze hem tegen te houden maar dit bleek echter moeilijker dan verwacht.

Al zigzaggend


Eens op de E19 reed betrokkene zigzaggend tussen het andere verkeer in aan een steeds hogere snelheid verder. Op de derde rijstrook behaalde hij snelheden tot 200 km/u. Regelmatig moest de man afremmen voor auto’s die aan een normale snelheid reden. Op een bepaald moment reden de politieagenten 200 km/u en betrokkene reed duidelijk van hen weg.

Toen de motard plots voor een voorligger moest remmen, wisten zij hem eindelijk te houden. Betrokkene schrok zo erg van hun aanwezigheid dat hij in paniek afremde tot 70 km/u. Bij controle bleek dat de 29-jarige man uit Putte slechts houder is van een voorlopig rijbewijs sinds half januari. 

 

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. De motorfiets was niet geldig ingeschreven en de kentekenplaat was van een andere motorfiets van betrokkene. Hierop werd de kentekenplaat in beslag.

De politie moest nog de wenkbrauwen fronsen toen hij later verklaarde dat hij in feite een voorzichtig bestuurder was ingevolge een eerder zwaar ongeval dat hij heeft gehad met een moto. Met enige trots liet hij de littekens zien die hiervan het gevolg waren. Betrokkene zal later voor de politierechter verschijnen en zal daar een en ander mogen uitleggen.

(Foto's: politiezone Mechelen-Willebroek)