8u01

Snelwegwerven in 2021, werken aan bruggen E313 Westerlo en E34 Turnhout

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft zopas de snelwegwerven voorgesteld waar dit jaar wordt gewerkt. Eén van de werken die in onze regio het meeste verkeershinder zullen veroorzaken zijn de herstellingswerken aan de brug E313 in Westerlo. Die zullen deze maand nog starten.

Brughelft E313 deels afgesloten

Bij een recente controle van de E313-brug over de Gemeentestraat in Westerlo werd schade vastgesteld aan de rolopleggingen van de brug. Tegelijkertijd worden er ook betonherstellingen uitgevoerd en zullen de brugvoegen vernieuwd worden.

Tijdens deze werken wordt er hinder verwacht op de E313, aangezien er telkens 1 brughelft van de E313 zal worden afgesloten. Het verkeer kan in beide richtingen blijven rijden, maar het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor files en ernstige vertragingen, vooral in de richting van Antwerpen. Onder de brug zal er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn. De werken zullen in totaal ongeveer 12 weken duren.

Van begin maart tot mei wordt zeer ernstige hinder richting Antwerpen en beperkte hinder richting Luik verwacht. De 2 rijstroken richting Luik worden versmald. Richting Antwerpen is er maar één rijstrook beschikbaar met steeds met een doorsteek door middenberm, afhankelijk van de afgesloten rijrichting.

Brug E34 in Turnhout

Op de E34 Turnhout-centrum zal er dan weer gewerkt worden aan de brug over E34.Hier blijft de hinder eerder beperkt. Want de werken gebeuren tijdens de paasvakantie (5 - 18 april). Zo worden er de op- en afritten van het complex Turnhout-Centrum afgesloten.